Bir Rüya Gerçek Olabilir mi?

Bunu yazmak için baya bekledim projem aklımda şekillensin diye ama en sonunda artık yapacağım iş kesinleştiğinden buradan duyurmakta fayda var.Giriştiğim iş bir çeviri değil(Zaten ingilizcem iyi olsa da çeviri yapamıyorum nedense).İlk Türk yapımı görsel romanın hazırladığımı artık cümle alemin bilme zamanı gelmiştir(ki kimse ilk ben yaptım diye atlamasın bundan tırsıyorum da :D ).Kısa bir yapım olacak.İsmini ve konusunu çıktığı zaman göreceğinizden şimdilik söylemiyorum.Ama klasik bir vn hikayesine sahip olan kısa bir yapım olacağını söyleyebilirim.Her ne kadar projeye yapacağım şeyler belli olsa da yine de sizin beklentilerinizi de görmek beni mutlu edecektir.Belki benim kaçırdığım bir noktayı farkında olmadan söyleyeceksiniz.Şimdiden düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler.
Güzel bir şeyler ortaya koyduğun, düşündüğün, düşündürdüğün, hissettiğin ve hissettirdiğin sürece bunu ilk yapan olmak o kadar da önemli değil kanımca. Yoksa şimdi oturup -sırf gıcıklığına- önümüzdeki 48 saat içinde "ilk" Türkçe görsel romanı hazırlayabilirim :P

Önceki konuşmalarımızda belirttiğim gibi öncelikle öyküyü tamamlamanı ve mümkünse fazla uzun tutmamanı öneririm. Katawa Shoujo'yu görmüşsündür, çok başarılı bir yapım olsa da yirmi bir kişi beş senede ancak bitirebildi. İlk çalışman için kendine ufak hedefler seçmen sonuca ulaşabilmek adına ciddi önem taşıyor.
Get a mosaic, quickly!
Sayonara veya Ripples, küçük ama güzel seriler. Bunlar gibi bir şey güzel olur.

Güzel bir seslendirme, hoş ama zor mu olur acaba? Etkili olur aslında...
..........サイコノートズ..........
Hafızam beni yanıltmıyorsa 2010 senesinin sonlarına doğru öyle bir heves edip, kendi içimde bir şeyler yapma girişiminde bulunmuştum, ama kısa bir süre sonra projeyi rafa kaldırmıştım. :D İnsan bu tarz şeylerle etkileşim halinde olunca bir süre sonra kendisi de bir şeyler üretmek istiyor. Gerçi kişisel olarak uzun zamandır üretim adına tembelleşmiş durumdayım. :P

Neyse.

Projeni merakla beklemekteyim.

Seslendirme demişken, aklıma soundtracklerden ziyade ses sample'ları geldi. Seslendirme olmasa bile hikayeye uygun arka fondan gelen ses sample'ları oldukça hoş olabilir. Ağustos Böceği (o meşhur uğultu. :P) sesiyle başlayan sahne, karakterlerin girişi ve olayların gelişmesi. Gerçi hikayenin içeriğini ve klasik bir vn'den hangi materyalleri kullanacağını bilmediğimizden böcek sesi abes kaçabilir. Ama maksat örneklendirmeyle hatırlatma yapmak. :P İlk çalışmada bunlar yerine göre etkileyici olabilir. Yine de ben bunun hazırlığını yaptığını düşünüyorum. :D
Bazen benim de bir şeyler yazasım geliyor, aklımı başıma toplar toplamaz aynen vazgeçiyorum. Doğru düzgün bir öykü anlatabilme konusunda kendime henüz pek güvenmiyorum açıkçası. (Hepsi o balonun yüzünden; lanet olası, büzüşük, kırmızı balon.)

Seslendirme işine hiç girilmemesi taraftarıyım. Belirli bir kalitenin altındaki seslendirmeler eserin etkisini güçlendireceğine ters tepip atmosferi baltalıyor kanımca. Japonca olmayan seslendirmelere karşı insanlar halihazırda temkinli yaklaşıyor ve o önyargıları aşabilmek amatör, ufak çaplı bir çalışma için pek mümkün değil.

Bu arada, @AvengerProxy: Mail'ine daha boş bir zamanımda uzunca bir dönüş yapacağım.
Get a mosaic, quickly!
Hikayesi konusunda baştan bir uyarı yapayım.Orjinalde önceden yazdığım ilk halini kullanıcaktım beğenmediğim için ikinci bir tanesini tasarladım ama çok detaylı ve uzun olacağından özetleyerek üçüncüsünü tasarladım ve şu an gerçek hayata geçiriyorum.Okuyacağınız hikaye biraz özete kaçmış gibi gelirse bu yüzdendir çünkü cidden bir özet.İlk çalışma olduğu için kısa olmasını istedim.

O tarz ses ve görüntü efektlerini kullanacağım ama tabi ki çok basit bir halde.Seslendirme şu anda mümkün değil çünkü programlama kısmı hariç her şeyini tek başıma yaptığımdan kaç kişiyi seslendirebilirim ki zaten.

@erengy Buraya o kadar takılıp benim mesajıma cevap yazmamana darılmadım desem gayet de doğru olur.İşin olacağını düşünecek kadar sağduyuluyum.Cevabını merakla ve sabırla bekliyorum.
Maalesef kazmalığımdan ötürü proje biraz(baya bir)gecikecek gibi duruyor.Sizden bu gecikme için özür diler kazmalığımı affetmenizi dilerim.Yeni bir gelişme olursa haber verilecektir o vakte kadar esenlikle kalın.

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu