Beck



Bugün incelemeye çalışacağım anime başlıktan da anlaşılacağı üzere Beck -Mongolian Chop Squad-.Ama onun öncesinde şunu dinleyin bakalım http://www.youtube.com/watch?v=3t14kuqhnJ0

Konu

Tanaka Yukio, 14 yaşında ama hayatında önemli hiç bir amaç bulamayan bir gençtir. Günleri sıkıntılı biçimde geçerken, garip görünüşlü bir köpeği kurtarır.Daha sonra kurtardığı köpeği bir evin bahçesinde gören kahramanımız orada sahibi olan gitarist Ryusuke ile tanışır. Bu olaydan sonra şans eseri çocukluk arkadaşı Izumi ile karşılaşır ve beraber canlı müzik dinlemeye giderler. Hayatında hep pop dinlemiş olan Tanaka, diğer adıyla Koyuki, burada rock müzikle tanışır ve çok beğenir. Bir şekilde Ryuusuke'nin kurduğu ismini Ryusuke'nin köpeğinden alan Beck adındaki grupla kendini iç içe bulur.



Karakter İncelemesi

Karakterleri soldan sağa doğru yazıcam

Kenichi Saitou
Olimpik bir yüzücü ve eski ingiliz rock aşığı olan bu kişi oldukça iyi bir gitar bilgisine sahiptir.Bir matbaa dükkanı işletmektedir.Aynı zaman da kadınlara aşırı düşkün birisidir.Ana karakterimiz Yukio'ya gitar ve yüzme öğretmesinin yanında bir süre yarı zamanlı iş de verecektir kendisine.

Izumi
Koyuki'nin çocukluk arkadaşı ve çocukluk aşkı olan kişi.Kendisi aynı zamanda Koyuki'yle rock müziği tanıştıran kişidir.Koyuki'yle aynı okulda aynı sınıftadırlar.

Yoshiyuki Taira
Beck'in inanılmaz yetenekli bassisti.Grubun müzik camiasında en çok tanınan üyesidir.Musicman Stingway 4 telli bas gitar kullanır.Bas gitarla yaptıklarını dinleyince siz de kens-disine benim gibi hayran olacaksınızdır.

Yuji "Saku" Sakurai
Beck'in bateristi.Koyuki ile okulda tanışan Saku onun aracılığıyla bateristsiz Beck'in imdadına yetişecektir.Çok kısa süre bateri çalmasına rağmen işinde iyidir.

Yukio "Koyuki" Tanaka
Ana karakterimiz olur kendileri.Beck'te ritim gitar çalar.Bir de bazı şarkıları kendisi söyler.Başta işinde iyi olmasa da zamanla kendisini fazlasıyla geliştirir ve beklentileri karşılar.Zaten tanıtımın geri kalan kısmında yeteri kadar kendisinden bahsedildiği için burada fazla detaya girmicem.Gitar olarak sırasıyla Epiphone Les Paul,Gretsch White Falcon ve Fender Telecaster kullanmıştır.Bir de klasik gitarı vardı Ryusuke'nin kendine armağan ettiği ama sahnede kullanmamıştır kendisini.

Ryūsuke "Ray" Minami
Dışarıdan tembel,umursamaz vs. bir görüntü verse de gerçekten yetenekli bir gitarist olan Ray Beck'in kurucusu ve solo gitaristi olan kişidir.Elinde sürekli Les Paul türevleri bulunan Ryusuke sırasıyla Les Paul Standart Edition,Lucille(Bu konuya sonradan değineceğim),Les Paul Custom Edition ve gene Lucille kullanmıştır.

Maho Minami
Ryusuke'nin kız kardeşidir kendileri.Ses olarak bence Koyuki'yi de Chiba'yı da geçer özellikle Moon On The Water'ı Maho'nun sesinden dinlemelisiniz.Hayran olacağınıza garanti veriyorum.Anime boyunca grubumuz Beck ile sürekli gözükmektedir kendileri.Ama bunun sebebinin Ray mi yoksa Koyuki mi kendiniz karar verin şimdi tanıtım yaparken Spoiler vermeyelim :D

Tsunemi Chiba
Grubumuzun punk-rap tarzı vokallerini üstlenen aşırı enerjik vokalistidir kendileri.Aynı zamanda kara kuşak karatecidir kendileri.En büyük idolü Jimi Hendrix'tir. Her zaman Koyuki'nin başını dertten kurtaran kişidir kendileri.Bu yüzden severiz iyidir.

VE BECK
Resmin en önünde duran köpek.Sahibi Ryusukedir.Kendisinin garip görünüşü hakkında pek bir şey bilinmese de grubumuz ismini kendisinden alır.Bu sebeple grubun maskotudur kendileri.



Müzikler Ve Gitarlar Hakkında Yorum
Bir kere müzikler bu tarz bir animeden bekleneni fazlasıyla karşılıyor.Özellikle My World Down ve Moon On The Water öne çıkanlar ve hayır bunun sebebi kapanış parçaları olmaları değil :D Gitarlara değinirsek.Anime de gösterilen gitarların tek biri hariç hepsi gerçek hayatta da var olan gitarlar ki bu da animeyi çekici kılan öğelerinden biri.Yani Eğer animede gördüğünüz bir gitarı istiyorsanız gidip kendiniz alabilirsiniz.Şahsen Taira'nın bası diye Musicman Stingway isteyen insanla karşılaştım alacak yakında kendileri :D Ben mi?Ben gitar hakkımı daha sert tonlara sahip olan JAcksonlardan yana kullanıyorum.Neyse konu dağılmadan toparlayayım şu durumu.Ne diyorduk Animedeki bütün gitarları alabilirsiniz ama tek biri hariç diyorduk.VE evet o gitarda büyük ihtimal bir çoğunuzun isteyeceği Lucille(Belki animeden sonra 7 kurşunlu bir Les PAul yapmışlardır ama anime öncesinde öyle Lucille isminde bir gitar yok).Kendileri aslında Sonny Boy'un 7 kurşunlu bir Les Paul'ü değil BB King'in efsanevi gitarıdır.Görünüş açısından pek benzerlikleri yoktur ama orjinal Lucille da inanılmaz bir gitardır.Tabi ki Sonny Boy diye bir Blues gitaristi var ama onun gitarı daha farklı :D

Böylesine müzikal bir animenin kapanışını şiirle yapmak olmaz onun yerine yukarıda da bahsettiğim Moon On The Water'ı Maho ve Koyuki'den dinleyelim

http://www.youtube.com/watch?v=HfZ56z8QqFE
Köpek paçavralardan üstünkörü dikilmiş, içi doldurulmuş, sonra da sihirle can verilmiş gibi duruyor :lol: .
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"
O kadar incelemede yaptığın tek yorum bu mu yani :shock: Neyse

KEndisi normal bir köpektir süs eşyası muamelesi yapmayınız lütfen :D
Kusura bakma alınmadın işallah, bi de sen benim incelememi övdükten sonra ben de gittim böyle bir yorum yaptım, sadece edindiğim ilk izlenim bu olmuştu.

Ama güzel inceleme olmuş tebrik ederim, özellikle karakter tanımları hoşuma gitti :) .

Bu arada bu sefer şiir göremedik nedendir o? İlham mı gelmedi yoksa istifa mı ettin?
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"
Teşekkür ederim.Sorun değil de aklına gelen ilk ve tek şeyin o olmasına şaşırdım yahu neyse :D

Şiir yerine müziklerini koymak daha hoş durur dedim.Biri animenin aşırı gaz diğeriyse duygusal tarafını yansıtıyor zaten bu yüzden şiire gereksinim duymadım yoksa yazardım sorun değil :D

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu