Resim yüklemek

Biraz noob bir soru olacak belki ama uzun süredir (nextgamer vardı eskiden) forumlarla içli dışlı olmadım. post'a resim eklemenin kolay bir yolu var mıdır?

ben şu şekilde yapıyorum:
1. resim bulunur,
2. bir programda foruma uygun boyutlara ayarlanır, kaydedilir,
3. imageshack gibi bi siteye yüklenir,
4. oradan forum linki alınarak post'a yapıştırılır,
5. imageshacks'ın yüzsüz linkleri silinir

sorum iki tane yani:
1. imageshack gibi harici bi siteyle uğraşmadan resim atabilir miyim postuma?
2. bi programda boyutlandırma yapmam gerekli mi? büyük resim yüklesem onun postumda daha küçük gözükmesini sağlasam mesala, mümkün mü bu?
Foruma ekleme kısmını kolaylaştırmanın bir yolu yok ama internete yükleme kısmını hızlandırabilirsin en azından. Önceden ImageShack Uploader adlı uygulama aracılığıyla ImageShack kullanıyordum resim yüklemek için. Artık imgur sitesini kullanıyorum ve de tavsiye ederim. Sürükle bırak yaparak kolayca yükleniyor zaten ama dilersen şuradan imgur ile bağlantılı çalışan araçlara da ulaşabilirsin.

Sorularına gelecek olursam:

1. Bazı forumlar doğrudan bir mesaja resim/dosya eklemene izin veriyor ama çoğunda bu özellik sunucuda fazla yer işgal etmemek ve bant genişliğinden tasarruf etmek adına kapalı tutuluyor. Açık olsa dahi resimler için imgur, metinler ve özellikle de kodlar için Pastebin, diğer ve büyük boyutlu dosyalar içinse MediaFire gibi paylaşım sitelerini kullanmak daha güvenilir ve mantıklı.

2. Bazı forumların ayarlarında bir azami resim boyutu bulunur, daha büyük çözünürlüklü dosyalar otomatik olarak genişlik-yükseklik oranı korunup küçültülerek gösterilir. Forumlar aynı şekilde kullanıcıların da mesajlarına ekledikleri resimlerin hangi boyutta gösterileceğini belirlemelerine izin verebilir. Örneğin gerçek boyutu 1024x768 olan bir resmi 320x240 olarak ekledim aşağıya:



Dolayısıyla çoğu zaman önceden küçültmene gerek yok bir resmi. Bir tek eğer kapladığı yer bakımından boyutu örneğin 1 MB gibi şeyse resmin, mesajını görüntüleyecek insanların, özellikle de kotalı internet kullanıcılarının sağlığı açısından yüklemeden önceden daha küçük bir boyuta getirebilirsin.
Get a mosaic, quickly!
büyük resmi küçük olarak nasıl ekledin, öğrenebilir miyim? kodu mu var onun?
BBCode standartlarına göre normalde şu iki koddan biri kullanılıyor:

[img width={width} height={height}]{url}[/img]
[img={width}x{height}]{url}[/img]
phpBB bunları varsayılan halinde desteklemediği için, aynı işi gören fimg adında kendi kodumu ekledim ben. Yukarıdaki resmin kodu şöyle mesela:

[url=http://i.imgur.com/zpMNA.jpg][fimg=320x240]http://i.imgur.com/zpMNA.jpg[/fimg][/url]
Get a mosaic, quickly!

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu