Shinigami no Kiss wa Wakare no Aji



"Sevdiğin kişi için arkanda bırakmak istediğin bir şey var mı?"

Küçük bir oğlan ve kız deniz kıyısındaki küçük bir kasabada yaşarlar. Bir gün, oğlan kıza hislerini açıklamak için onu deniz kıyısına davet eder. Ancak, kız beklenmedik bir kazada hayatını kaybeder. Aylar yıllar geçer, oğlan onunla anılarının olduğu yerde yaşamaya devam eder. Onu unutup hayatına devam etmesi gerektiğinin farkındadır ama söylemesi yapması kadar kolay değildir.

Protagonistimiz, Amamiya Makoto, kız kardeşi Shizuku'yla birlikte sakin günlük yaşamını sürdürür. Bir gün, Kohaku diye koyu mavi gözleri olan ve dev bir tırpan taşıyan gizemli bir kızla karşılaşır. "Beni görebiliyor musun?" diye sorar kız. Etraftaki kimse kızın farkında değildir. "Oh. Çok yakında öleceksin o zaman."

Kız bir shinigami'dir.



Protagonist çocukluk arkadaşı/aşkını kaybettiği için depresif ve aşırı mutsuz biri. Ölmek istediği pek söylenemez ama daha çok ölüp ölmemek pek umurunda değil. Mesela ona bir araba çarpacakken son anda fren yapıyor ve o hiç heyecanlanmadan "demek bugün de ölmedim" diye düşünüyor. Ayrıca onu böyle ölümle burun buruna getirecek kazaları çok yaşadığı için duruma da alışmış tabi. Buna rağmen görüp görebileceğiniz en "kind/yasashii" protagonistlerden biri. Bu mutsuz ve ızdırap çeken halini gizlemeyi de iyi biliyor. Öte yandan kız kardeşi Shizuku'ya yutturabildiğini pek söyleyemeyiz. Benim en favori 3 protagonistimden biri kendileri.



Görsel romanı çalıştırabilmeniz için Daemon Tools'a ihtiyacınız var. Programı indirip kurun ondan sonra sitem locale'i Japonca'ya çevirin (oyunu Applocale vasıtasıyla kurmak mümkün değil, kurmak için sistem locale'i Japonca'ya çevirmek şart) ve Shinikiss.mds dosyasına tıklayıp oyunu kurun, sonra da İngilizce yamayı kurun. Eğer Applocale'iniz varsa sisteminizi Türkçe'ye alıp görsel romanı Applocale vasıtasıyla çalıştırabilirsiniz böylece her seferinde sistem locale'i değiştirmekten kurtulmuş olursunuz. Eğer Applocale nedir, sistem locale nasıl değiştirilir diyorsanız yardım için bu rehbere bakabilirsiniz.



Görsel romanda sadece tek bir seçenek var o da Honoka ve Shizuku rotasını birbirinden ayıran seçenek. Kohaku rotasına girebilmek için bu iki rotayı bitirdikten sonra görsel romana yeniden başlamak gerekiyor. Yeniden başladığınızda size Honaka/Shizuku versiyonunda mı yoksa Kohaku versiyonunda mı oynamak istediğiniz soruluyor. Kohaku'yu seçtiğinizde bu sefer common route size seçeneğin çıktığı noktaya kadar Kohaku'nun bakış açısından sunuluyor. Kohaku main heroine olduğu gibi ayrıca One True End'e sahip olduğunu belirtmek gerek. Esasen diğer iki rotada son derece sıradan olan görsel roman bu rotada da bu durumu sürdürüyor. Ama bu rotanın en son kısımlarında öyle bir hal alıyor ki... son derece duygusal. Hatta bu incelemeyi hazırlamamım sebebi bu rotanın sonu diyebilirim.



Çizimler gayet iyi. Seslendirmeler de. Müziklerin bir çoğu sıradan ama opening movie'de çıkan vocal parça şimdiye kadar karşılaştığım en iyi parçalardan biri. Opening movie'de kısa versiyonu çalıyor ama bütün endinglerde bitirdiğiniz zaman ana menüdeki müzik bu parçanın uzun/asıl haline dönüşüyor. Milfy de şimdiye kadar gördüğüm en sevimli şeylerden biri. Öyle bir kedim olsa daha ne isterim.



İşte linkler

Vndb linki http://vndb.org/v1660 karakter tanıtımlarına buradan bakabilirsiniz
İndirme linki http://erogedownload.com/downloads/shinigami-no-kiss-wa-wakare-no-aji/

İyi eğlenceler :D !
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu