[Whirlpool] Justy×Nasty ~Maou Hajimemashita~



Evet her zamanki gibi yine araya uzun bir süre koyduktan sonra karşınızdayım.Bu seferki oyunumuz yılda 2-3 visual novel çıkartmalarına rağmen aynı zamanda Harika çizim & az sayıda firmanın yanına yaklaşabileceği eşsiz komedi ve ilginç hikaye üçlüsünden hiç ödün vermemesi sonucu kısa sürede bir kalite haline gelmiş Whirlpool'un Son oyunu olan Justy×Nasty.



Öncelikle Konumuz ; Sousei ve Zouma Okulları uzun yıllar birbirine zıt düşmüş, Biri Hero yetiştirmeye çalışan diğeri ise Maou yetiştirip dünyayı ele geçirtmeye çalışan 2 okuldur.Doğum oranın düşmesi sonucu iki okulda artık pek öğrenci bulamadığından birleşerek SouseiZouma adlı yeni bir okul açmaya karar verir.

Ana karakterimiz Kiyoharu ise iki tarafıda aslında umursamayan,Fakat "Dünyada yok edecek bir Maou yoksa dünyanın ne zevki var" tarzı saçma bir sebepten anne ve babası tarafından küçüklüğünden beri maou olması adına Hergün yemeğine zehir konularak zehire karşı direncinin arttırılmasından tutun fiziksel güce kadar aklınıza gelebilecek her türlü çalışmaya tabi tutulmuş bir öğrenci.Birgün uyandığında babasının kendi kafasına göre kaydını SouseiZouma Okulunun en korkunç sınıflarından olan "Dark Lord" a aldırdığını öğrenen, bunlada kalmayarak uyanır uyanmaz okulun en güçlü "Hero" sınıfı öğrencisi Manayla düello yapmak zorunda kalan ana karakterimizin tek isteği olan huzura ulaşabilmesi için son planı "Herkese maou olmak istemediğini açıklamak" da beklemediği bir yönde ters tepip iki tarafın birden onu takımlarına katmayı istemesi sonucu oluşan aksiyonlu,hareketli ve huzurdan uzak hayatını ele alıyor visual novelimiz.



Genel Yorum'a gelecek olursak; Oyundan psikoloji veya ağır yüklü birşey beklemediğiniz sürece zevk almama ihtimaliniz yok diyebilirim,o derece eğlenceli ve hoş bir yapım.Birçok orjinal esprisiyle klasik esprilere artık gülmeyen biri olarak çok hoş vakit geçirdim,diğer whirlpool oyunları gibi.Son zamanlarda hem benim içimde hemde genel olarak vn piyasasında büyük yer kaplamaya başladı whirlpool,her ne kadar yeni bir firma olmasada özellikle şu son 1-2 yıldaki espri performansı & çizim mükemmelliğini devam ettirirse kısa zamanda gerçekten vazgeçilmez kalitede firmalardan biri haline geleceğinden şüphem yok.

Serinin öne çıkan yanı kaliteli komedisi,ancak tabiki bununla sınırlı değil. Konudanda farkettiğiniz üzere gayet hoş bir aksiyonu var,zorlama veya bunaltıcı aksiyonlardan ziyade oyundaki o relax & eğlenceli havaya ayak uydurmuş fazla uzun sürmeyen ve çoğunlukla espriler arasında hava değişikliği amacında kullanılmış güzel bir tat bırakan aksiyon.Bunun üzerine hikaye içeren güzel romance ile kaliteli Character development eklenince benim adıma beklenilebilecek başka birşey kalmıyor.Kısacası daha öncede söylediğim gibi ağır bir psikoloji veya trajedi tarzı yapım beklemediğiniz sürecede kimseyi hayal kırıklığına uğratacağını sanmadığım kalitede bir eser kendisi.



Çizimler hakkında aslında söyleyecek fazla birşeyim yok zaten resimler sayesinde herkes görebiliyor ama,yinede her zamanki gibi kısa bir görüş bildirmeden geçmek istemedim.Gördüğünüz üzere gerçekten kusursuza yakın grafiklere sahip kendisi,Character Sprites'dan tutun cg'ye arka plandaki ayrıntıya kadar herşeyiyle uğraşılmış,emek verildiğini farkettiren çizimler. Özellikle arka plandaki değişiklikleri unutmamaları güzel olmuş,kırık cam çatlak duvar vs gibi hikayede geçen küçük önemsiz ayrıntıları bile üşenmeyip arka plana eklemişler tek tek."En iyi" değil belki ama,"kötü" diyebilecekte kimse çıkamaz heralde.



Oyundaki en öne çıkan özelliklerden biride Options bölümü. Heralde gördüğüm en geniş config'e sahip oyun kendisi,Oyundaki göndermelerin açıklandığı Tips bölümünden,hoşuna giden sesleri kayıt edip istediğin zaman dinleyebildiğin voice record bölümüne kadar herşeyi koymuşlar.Onun haricinde Yine konuşma penceresi üzerindeki butonları istediğin gibi sıralayabiliyor istemediğini çıkarabiliyorsun,istediğin karakterin sesini main voice yapabiliyorsun, Hatta oyundaki fare imleci için bile 6 farklı alternatif var.Adamlar aşırı kasmış gerçekten, öyleki olası bir h-scene'deyken biri odanıza dalarsa uygunsuz yakalanmayın diye escye bastığınız an oyundaki resim yerini notdefteri tarzı birşeye bırakıyor ve ses kesiliyor,yeniden escye bastığınızda normale dönüyor. Tabiki bu kadar ayrıntıya gerek varmıydı diye soracak olursanız bence yoktu ama, yinede hoş bir artı olmuş özellikle voice record olayı çok hoşuma gitti,diğer oyunlardada görmek isterim bunu.

Birde daha uzatmadan kısaca Seslendirme & Ost diyelim, ancak aslında onlar hakkındada konuşulacak fazla birşey yok gerçekten kaliteli demek haricinde. Tam sayısını hatırlamasamda gerçekten çok geniş bir ost listesi var oyunumuzun,Her ortama uyacak farklı farklı müzik yapmışlar çekinmemişler yani. Hatta bazıları sadece 5-10 saniyelik kısacık sahnelerde çalmakta,fakat onu bile başka müzikle geçiştirmeye çalışmamaları gerçekten hoş olmuş. Seslendirme ise zaten kusursuz, Yani karakterlerin resmi gördükten sonra seslerini duyduğunuzda en ufak bir yabancılık bile çekmiyorsunuz %100 oturuyor. Hani şuan tek tek seslerini dinletsem heralde oyunu oynamayan biri bile resimden çıkarır hangisi kimin sesi şeklinde.



Bu seferki sıradan tanıtımlardan daha uzun oldu gibi,Artık yavaştan toparlayıp bitirmem en hayırlısı olacak.Oyunumuzu özellikle komedi unsurları seven, gülmek isteyen arkadaşlara,Genel olarak ise ağır birşeyler aramayan herkese önerebilirim.İster ost açısından olsun ister grafik ister options,her açıdan gerçekten çok fazla uğraşıldığı belli olan ve bence gerçekten verilen emeğe değmiş bir yapım,Eğer imkanınız varsa hoş zaman geçiriceğinizden eminim diyerek sonlandırayım artık tanıtımı.

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu