[LittleWitch] Period



Neden sayıyorum bilmiyorum ancak 4. visual novel tanıtımı ile yeniden karşınızdayım.Bu sefer artık söz verdiğim gibi çevirisi bulunan oyunlara yönelip henüz 1 ay kadar önce ingilizce paketi çıkmış,LittleWitch firmasının ilginç çizim örneklerinden biri olan Periodu tanıtma niyetindeyim.



İlk olarak biraz konumuza değinelim;Ana karakterimiz Amamiya Mitsuki nadirde olsa bazı insanların mutasyon sonucu kanatlı doğduğu Nagasaki şehrinde yaşayan, pek arkadaşı olmayan ve edinmeyede çalışmayan sıradan bir öğrenci.Her ne kadar etrafındakilerle gerektiğinden fazla samimiyet kurmuyor olsada Student Council President emriyle nadir mutasyonlardan olan Konahe ile birlikte gözlem evinin anahtarını aramak zorunda kalıyor.En başlarda pek ciddiye almadığı bu olayın tetiklemesi sonucu ana karakterimizin etrafındakilere arasına koyduğu mesafe kalkıyor ve sıkıcı hayatı daha renkli,daha canlı bir hal almasını anlatıyor oyunumuz.




Açıkçası oyunun konusunu biraz mecburiyetten yazdım desem yalan olmaz tanıtımda olmazsa olmaz diye.Her ne kadar elimden geleni yapsamda oyunda çıkarıp yazabileceğiniz pek bi hikaye yok,Branching Plot olduğundan bir karakterin route'a girdiğinizde o karaktere özel olan asıl hikaye başlıyor,yinede pek fena olmadı gibi.

Neyse oyun hakkındaki yorumuma döneyim; Öncelikle fazla bir beklentim olmadan başladığım bu oyunda umduğumdan çok fazlasını bulduğumu söylemem lazım.Oyun tamamen diyemesem de büyük kısmında ağır dramlardan veya saçma sapan mysterylerden kaçınmış.Çizimlerinde etkisi var mı bilmiyorum ancak oynarken insan bi rahatlıyor, relax moda giriyor nedense.Dediğim gibi sürekli olmasada en azından genel olarak huzurlu bir atmosfer amacında oyun,genel olarak başarılıda olmuş bence.



Şimdi oyunun en ilginç noktası olan Çizimlere Gelelim.Açıkçası iyi veya kötü demek zor, hem kişiden kişiye hemde alıştıkça değişen bir çizimi var.Kimine göre maymunumsu gelirken kimine güzel, ilginç gelebiliyor.Çok fazla göreceli yani,Haliyle bir genelleme yapamıyorum malesef.Bu sebepten çizim konusunda benim düşüncelerimi değilde kendi gördüğünüzü referans almanız çok daha iyi olacak gibi.Yinede bu kadar yazmışken belirtmeden geçmiyeyim ; Ben açımdan ise 2side diyebilirim,En başta gözüme pek bi batmasına hatta bırakmayı bile düşünmeme rağmen alışma sürecini atlattıktan sonra nedense çok hoş ve oyundaki rahatlatıcı havayla bütünleşiyor gibi gelmeye başladı. Şuan bu oyunu sıradan canlı çizimlerle birlikte düşünemiyorum açıkçası,kafamda o kadar oturdu yani.



Seslendirme & Ost hakkında birşeyler yazayım birazda.Öncelikle Seslendirmenin başarılı olduğunu düşünüyorum düşünmesine ancak çizimlerin farklılığından olsa gerek bazı karakterlere sanki tam oturmamış gibi.Zamanla yine alışıyorsunuz hani sıkıntı yaratmıyor,Seslendirmede yerine göre duygu katarak yerine göre alaycı tavırda kısacası sorunsuz olmuş ama nedense özellikle 1-2 karakterde duyduğunuz ile gördüğünüz kafanızda örtüşmüyor.Ciddi bir sıkıntı değil ama yinede "güzel güzel kaliteli" diyip atlamak istemedim,en ufak ayrıntıyı bile belirtmekte fayda var.

Ost ise bu tür oyunlara göre pek bi kaliteliydi,Genel olarak bu tarz oyunların ostleri üzerinde pek uğraşılmaz haklı olarak,Sıradan normal seviye yeterlidir ancak bunda emek harcanmış özellikle çizim ile hikayenin vermek istediği atmosferi tamamlasın diye uğraşılmış başarılıda olmuş.Kısacası Çizim & Ost & hikaye birbirini çok iyi tamamlıyor,Eğer sevmişseniz gerçekten sizin için pek güzel bir ortam hazırlıyorlar.



Özet geçecek olursam; Eğer çizimler gözünüze fazla kötü gelmediyse ve Hafif dramlı School life tarzı birşey arıyorsanız çok rahat önerebileceğim,hoşunuza gideceğinden emin olduğum bir oyun.Ancak Eğer çizimleri gözünüze çok batmış hiç hoşunuza gitmemiş veya School life tarzı birşey aramıyorsanız kendinizi kasıp zorla oynamaya değmeyeceğinide belirtmekte fayda var.
Çizimler Quartett'i andırdı bana sanki? Ki o gayet güzel bir Vn'ydi. Bu aralar pek de moegeye ayıracak zamanım olmasa da oynanacaklar listesine yazıyorum.
Littlewitch'in bu çizimler bu oyununa özel değil,Daha çok firmanın kendine has bi çizim şekli var ve hiçbi oyununda değiştirmiyor bu tarzı ufak tefek farklılıklar bulunuyor sadece.Quartett'de aynı firmadan çıkmış olduğundan evet çizimleri pek bi benzer.
Evet çizimlerinin tuhaflığı nedeniyle bir süre uzak durduğum yapımı bugün bitirdim ve fena bulmadığımı söyleyebilirim. Madem böyle başladık öyleyse bu şekilde çizimlerden devam edeyim yorumuma.

Period'un en dikkat çeken özelliği hiç şüphesiz çizimleri. Karakterlerin kocaman alınları, tuhaf kulakları ve heroinlerin hepsinin tahta gibi dümdüz göğüsleri var (ki akla acaba çizer kızlara nasıl göğüs çizeceğini bilmiyor mu ya da acaba pettanko heroine fetişisti mi sorularını akla getiriyor :roll: ). Öte yandan okumaya başlamadan önce de tahmin ettiğim üzere, okumaya başlamamdan bir süre sonra bu çizimlere alıştım (benzer durum Steins;Gate'te de olmuştu). Hatta her ne kadar, özellikle üstte saydığım göze batan problemler yüzünden, çizimlerin tam olarak hoşuma gitmeye başladığını söyleyemesem de AkuTan'ın da söylediği gibi çizimler görsel romana son derece uyuyor.

Hikayeye gelince, bana kalırsa son derede ortalama. Ne insanı bırakmayı düşündürecek vasat ne de "bir an önce okumaya devam edeyim" dedirtecek kadar etkileyici ya da sürükleyici. Sadece kendini okutuyor işte. Bu açıdan main heroine Asahi'nin rotası diğerlerinden ayrılarak daha kaliteli bir hikaye veriyor ve etkiliyor. Ayrıca ortalamanın üzerinde bir komedisi var (özellikle şu cesaret testi hoşuma gitti, epey komikti).

En müthişi de kuşkusuz President Nabejima Tsunaki. "This guy, is not a trivial matter...!!"
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu