Görsel Roman Tanıtımı İçin Ne Yapmalıyız

Konu başlıktan da anlaşılabileceği gibi görsel romanların ülkemizde yaygınlaşması için ne yapmamız gerektiği hakkında tartışmamız içindir.Görüşlerinizi bekliyorum.
Halkımıza İngilizce eğitimi ve okuma sevgisi aşılayamayız, reklam yapmanın da çok fazla bir yere götüreceğini sanmıyorum, ayrıca etrafta Türkçe çeviri ve görsel roman yapan babayiğit de yok pek. Belki de yapabiliceğimiz en iyi şey İngilizce bilen arkaşlarımıza en beğendiğimiz, en kaliteli görsel romanlardan birini okutmayı başarabilirsek kendileri bu dünyanın cazibesine kapılıp devamını getirecektir muhtemelen :) .
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"
Bence her şeyden öte görsel roman severleri buraya çekmeliyiz.Çoğu ilk görsel romana başlayan insan buraya gelecektir.Ama bu site fazla aktiv olmadığından sıkılıp gideceklerdir.Bu yürden anime bölümüne inceleme yapıyorum onları buraya çekmek için animeleri kullanalım diye :D Ama sadece üç kişiyle(Sen Ben ve Eren abi) nereye kadar gidebiliriz.Daha çok vn ve anime severi buraya çekmeliyiz.
öncelikle anime izleyenleri buraya çekmeliyiz. bu pek zor olmaz ama sonrası gerçekten zor. bu tarz oyunlar artık çok "oldschool" olduğu için insanlar bu tip şeylere yönelmiyorlar. insanların ne tür oyunlara yöneldiğini söylememe gerek yok sanırım? türkiye gibi kitap okuma seviyesi düşük olna bir ülkede bunun hakkında pek bir şey yapılamaz ne yazık ki.

"What's the word for when it feels in your heart that everything in the world is all right?"
Türkiye'deki anime takipçilerinin ilgisi çekilmeli, anime takipçileri sayıca hiç az değil ve pek çok anime'nin VN uyarlaması olduğunu düşünürsek VN konseptine sıcak bakmaya gayet müsaitler.
Kolay kolay ilgisi çekilmez,yapısına aykırı.Öncelikle yarı yarıya,belki daha fazlası ingilizce bilmiyor türk anime ortamında.Onları kafadan eliyoruz,Ardından kalanlarında yine yarısı veya daha fazlasının bayan veya ecchiden bile nefret eden h-scene'ye hiç yaklaşamayacak kitle olduğunu düşünücek olursak çok az bir kesim kalıyor.Bu kesim içinde yeterli zamanı bulup oynayabilecek,sevecek insan sayısı pek bi az.Şu genel kısımdaki "Visual novel nedir" tanıtımımı biraz üyesi bulunan 3-4 foruma açtım,gelen yorumların 1-2 tane hariç hepsi "teşekkürler,eline sağlık" tarzı botumsu cevaplar veya "türkçe olsa oynardım" tarzı şuan için hayal olan şeyler.Kalanlarda boş bir zamanda deneyeceğini veya 1-2 tane oynayıp sevdiğini fakat yeterli zamanı olmadığını söylüyor.

Durum böyle olunca kafamıza visual novel resimleri geçirip sokaklarda dolaşsak bile elden birşey gelmez,Tabi %100 işe yaramaz anlamında söylemiyorum açtığım konular arasında tek tük visual novel ilgisini çekip başlayan, devamını getiren insanlarda oldu ama gerçekten çok "tek tük" oldu,yani en azından büyük bir kitle oluşturmamız pek mümkün değil gibi.

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu