Wind -A Breath of Heart-



Bir yaz günü. "Makoto Okano" (protagonist veya baş kahraman) ve kız kardeşi Hinata o şehre giden trende karşılıklı oturuyorlardır. Gittikleri şehir doğdukları ve uzun süre önce ayrıldıkları "Kazune" Şehridir. Şehirde yaşadıkları anları sadece belli belirsiz hatırlarlar. Derken Makoto uykuya dalar ve rüyasında çocukluk arkadaşı Minamo'yu (esas kız ya da main heroine) görür.

"Yeniden buluşmaya söz verelim"
"Bu mızıkayı çalmayı sürdüreceğim, tamam mı? Çünkü ben sana erişemesem bile, mızıkanın sesi kesinlikle erişir."
Mızıka, kıza sözle beraber verilen mızıkadır.

Derken Makoto uyanır, bulanık fakat kesin bir şekilde o anıyı hatırlamaktadır...



Bu şehrin sakinlerinin bir özelliği var. Şehirdeki birçok kişinin "güçleri" var. Bu güçler öyle süper kahramanlarınki kadar büyük boyutlarda değil. Örneğin hafif bir rüzgar oluşturmak ya da iki katlı bir bina yüksekliğinde zıplamak gibi. O yüzdendir ki Makoto gücü olmayan nadir karakterlerden biri olarak bu durumu pek de dert etmiyor. "Güç" olayının hikayede önemli bir yeri var özellikle de sonlara doğru.



Protagonistimiz tam bir "Donkan". Donkan'ın ne olduğunu birkaç kelimeyle açıklamak gerekirse romantik duygular ve duygusallık konusunda odunun önde gideniyse Donkan oluyor. Bazen onun Donkan'lığı yüzünden klavyeyi kasanın üzerinde parçalayıp mouse'u monitöre fırlatmak isterseniz sizi suçlayamam çünkü ben tam olarak öyle hissetim. Her ihtimale karşı şu linki bir kontrol edin derim ben, Donkan'ın ne olduğunu birkaç cümleyle benden çok daha güzel bir şekilde açıklıyor http://vndb.org/g505.



Her ne kadar ben bir heroinenin rotasında oynarken bütün seçimlerimi o heroineye göre yapsam da hikayede son iki seçenek hariç diğer hangi seçeneği seçerseniz seçin farketmiyor, yani 29 Temmuz'da sahildeki seçim ve 7 Ağustos'ta festivalden önceki seçim o heroinenin rotasına sapmanızı ya da oyun sonuna (ending) ulaşmanızı sağlıyor, tabi iki seçeneği de aynı heroineye göre seçmeniz gerek. Hikayede "Bad Endings" yani kötü sonlar yok, eğer son iki seçeneği farklı heroinelere göre seçerseniz otomatikman Hinata rotasına sapıyorsunuz. Ayrıca Hikari rotasını oynayabilmek için önce diğer 4 heroineyi bitirmek gerekiyor.



Hikayenin +18 ve all ages versiyonları mevcut ama eğer all ages versiyonu seçerseniz +15 ya da +16 olarak değerlendirilebilecek sahneleri de kaçırıyorsunuz. Ayrıca kanlı sahneler de var fakat bu kanlı sahneler öyle fazla şiddetli seviyede değil yani etrafa saçılmış iç organ veya et parçları yok sadece kan gözüküyor.



Hikayede müziklerin ya da ses efektlerinin yanı sıra seslendirmeler de mevcut ve seslendirmeler her zamanki gibi gayet güzel yapılmış. Diğer görsel romanlardan farklı olarak 3 tane sinematikle (jenerik) karşılaşacaksınız;
İlki "Wind" oynamaya başladıktan yaklaşık yarım saat sonra karşılaşıyorsunuz, ilk seçimden hemen önce
İkincisi "Dream" hikayenin ortasıyla sonu arasında karşılaşıyorsunuz, son seçimden kısa süre sonra
Üçüncüsü "TSU-BA-SA" hikayenin bitiminde karşılaşıyorsunuz.
Bu sinematiklerden ilkine ana menüde "Opening Movie" kısmından daha hikayeye başlamadan ulaşabilirsiniz. Diğer ikisini ana menüden izleyebilmek için en az bir kere oyun içinde karşılaşmak gerekiyor. Son olarak eklemeden geçemiyeceğim sinematiklerin müzikleri benim çok hoşuma gitti özellikle de ikincisi :) .



Son olarak aynı Kanon'daki gibi bazı kelimelerle karşılaşacaksız. Çerçeveye alınmış köşesinde küçük numaralar olan kelimeler. Sağ tıklayıp "Help"e basıp ordan "Notes" kısmına geçerseniz her numaralı kelimeyle ilgili kısa açıklamar olduğunu göreceksiniz. Yine bu açıklamaların birçoğu Japon kültürüyle ilgili ve yine çeviren arkadaşlar hoş bir jest yapıp, araştırp bize bu kelimeleri açıklamışlar :D .



Sizi bir kez daha uzun açıklamalarla sıktıktan sonra şimdi linkleri veriyorum :D .

Bu vndb linki http://vndb.org/v35
Bu indirmek için link http://erogedownload.com/downloads/wind-a-breath-of-heart/
Bunlar da walkthroughlar http://www.gamefaqs.com/pc/924929-wind-a-breath-of-heart-re-gratitude/faqs/48089 ve http://www.gamefaqs.com/pc/924929-wind-a-breath-of-heart-re-gratitude/faqs/56096. İlk walkthrough daha ayrıntılı ikincisi ise daha basit ben ilkini daha çok öneriyorum :) . Walkthroughlar tamamen spoilersızdır gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz :D .

Not: Eğer isterseniz sağ tıklayıp "Help"e basıp "Walkthrough" kısmından çevirmenlerin hazırladığı walkthrougha da bakabilirsiniz ama ben her ihtimale karşı yukardaki linkleri de ekledim.

İyi eğlenceler :D !
"You're so damn lucky having to worry about this crap!!"

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu