Arakawa Under The Bridge



Sitemizdeki ilk anime incelemesini sizlere sunmakla gurur duyarım(Benim de ilk anime incelemem hatam olursa affola :D ).Animemizin ismi başlıktan da açıklanabileceği gibi Arakawa Under The Bridge.



Konu
Hiçkimseye borçlu kalmama prensibiyle yaşamını sürdüren sosyetik esasoğlan Ichinomiya Kou'nun hayatı tuhaf bir kız tarafından kurtarılır. Kızımız Nino oldukça güzeldir ama kendisini venüslü sanıp, Arakawa nehrindeki köprünün altında yaşamak gibi acayip huyları vardır. Artık Nino'ya hayat borcu olan Kou'nun hayatı değişir ve bu durum onunla birlikte köprü altında yaşamaya başlamasıyla sonuçlanır.



Neden Karakter İncelemesi Yapmadım?
Normalde karakter incelemesi yapılması gereken bir şeydir ama bu anime için yapılmasa daha iyi.Çünkü animenin karakterleriyle ile ilgili her bilgi kağıt üzerinde anlamsız ama yeri geldiğinde kahkaha sebebidir.Animenin tadını kaçırmamak için bu kısmı es geçtim.



Kişisel Yorum
Her ne kadar mantıklı bir konusu var diye görünse de saçmalıklarla dolu ama oldukça komedidir.Özellikle duygu yüklü sahneler karın ağrısı sebebidir.Klişelere yapılan göndermeler ise sandalyeden düşme sebebidir.Ama sanki güldürürken düşünme konusu bu animeye de uyarlanmış.Ne olursa olsun bu animeyi diğer animelerle kıyaslamadan izlemeniz sizin ve toplumun ruh ve beden sağlığı açısından daha yararlı olur :D

Ne zaman kelimelerle uğraşsam iş dönüp dolaşıp şiire geliyor.Evet böyle bir animeye bile duygusal şiir yazabilecek bir insanım.



Basit Bir Köprü Altında

Köprüden garipsenecek bir biçimde izlerken
Önümden akıp giden nehri
Onun beklenmeyen çağrısı
Bana ölümü getirecekti
Borçlu kalmamaya dair bir düşüncenin sebebiyle
O an sen bana yeniden yaşamı armağan ettin
Karşılığında benim yaşamımı isteyerek
Ama bunun da bir armağan olduğunu bilmeliydim
Güzellik tanrıçası Venüs tarafından verilen
Görünüşte garip içten doğal dostların eşliğinde

Şimdiyse her ne kadar egom bazen beni ele geçirse de
Tüm isteklerin ötesindesin sen
Çünkü her geçen gün daha iyi duyuyorum
Benimleyken artan kalp atışlarını
Seninleyken artan kalp atışlarımı
Hikayemizin parçaları tamamlandığında
Basit bir köprü altında

Bana bu şiiri yazdıran şarkı Today'e ve o şarkıyı yapan grup Smashing Pupkins'e özel teşekkürler.

Anidb linki:http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7238

Anlatım bitti şimdi biraz vaaz dinleyelim Sister'dan.

Ellerinize sağlık öncelikle. İlk sezonu o kadar hoşuma gitmişti ki hemen ardından ikinci sezonuda izlemiştim. Yavaş gitmek istememe rağmen çok kısa sürede bitirmiştim 2 sezonuda. Ayrıca Hoshi'yi Sugita Tomokazu seslendiriyor ki bu benim için anime adına öncelik sebebimdi. Bu arada serinin Live Action'ı da duyurulmuştu ki şu an 3-4 bölüm kadar oldu sanırım.
Zura Janai! Katsura Da!

İstatistikler

Toplam 482 mesaj • Toplam 75 başlık • Toplam 36 üye • En yeni üyemiz JokerSenpai
Bugüne kadar en çok 19 kişi tarihinde çevrimiçi oldu